Nærsynethed hos børn kan forværres..

Det er meget vigtigt at holde øje med sit barns udvikling. Det gælder naturligvis også barnets syn. Har du har et barn, der er nærsynet, som så mange børn er det i dag? Så bør du være opmærksom på at nærsynethed kan blive forværret, idet børns øjne stadig vokser og udvikles.

 

Børn i dag bruger ikke øjnene på samme måde som vi gjorde

Et stigende antal børn er i dag nærsynede. Problemet at børn bruger synet anderledes end da vi forældre var små. Børn brugere oftere digitale medier, og er ikke så tit ude at lege. Dette øgede brug af det nære syn fører til, at flere og flere børn bliver nærsynede. Gennem overvægten af brugen af det nære syn “strækkes” øjet mens det vokser, og dette medfører en øgning af minusstyrken.

 

Jo yngre et nærsynet barn er, jo mere kan synet forværres.

Samtidig begynder børn tidligere og tidligere at bruge skærmmedier, så flere yngre børn har i dag behov for at få korrigeret synet, end før i “de gode gamle dage”. Men jo yngre barnet er, jo længere tid er der tilbage hvor øjet vokser, og jo højere minusstyrker kan det udvikle. Medmindre at man sætter ind tidligt.

 

Enkeltstyrkeglas hjælper ikke mod stigende nærsynethed

Enkeltstyrkeglas er fuldt ud acceptable for voksne. Men de er mindre egnede for børn, hvis øjne stadig udvikles.

Som løsning på det problem har Essilor udviklet Stellest-glassene. Kliniske studier *) har vist at Essilors Stellest-glas effektivt forhindrer stigende nærsynethed.

 

 

Stellest fra Essilor leverer løsningen og sikrer barnets syn mod stigende nærsynethed (myopiprogression)

Essilors Stellest bruger den såkaldte H.A.L.T-teknologi (Highly Aspherical Lenslet Target): 1021 usynlige asfæriske mikrolinser fordeles på 11 ringe på hvert enkelt glas. Det medfører et signalvolumen der beviseligt forhindrer at øjet strækkes, samtidig med at barnet ser absolut skarpt.

 

 

 

Vil du sikre at dit barns nærsynethed ikke forværres mens det vokser, så kig ind i en af vores butikker og få en snak med os om hvordan Essilors Stellest kan bidrage til dit barns sunde synsudvikling.

 

*) Sammenlignet med enkeltstyrkeglas der bæres 12 timer dagligt. I et kontrolleret, randomiseret, dobbeltblindet og prospektivt studie blev 54 nærsynede børn der bar Stellest-glas sammenlignet med 50 nærsynede børn der bar enkeltstyrkeglas. Bao J. et al. (2021) Link til studiet her: Myopia control with spectacle lenses with aspherical lenslets: a 2-year randomized clinical trial.