I Friis Optik følger vi ofte kunderne hele livet, fra barnsben til voksen, til ældre. Det vil vi helst blive ved med, også i mange år fremover. Vi tilbyder derfor nu en hel palette bæredygtige brillemærker, for at være med til at nedsætte vores CO2-aftryk, og sikre vores fælles fremtid ud fra det, vi er gode til: Give dig muligheden for at få en brille af høj kvalitet, med den bedste service vi kan opnå.

Water Haul (UK)

Logo for Waterhaul

Water Haul er fra England. Navnet er slang for at fange et “tomt” net. Altså et net “fyldt” med vand. Navnet symboliserer opfiskning af tomme net.

Man mener at 640.000 tons fiskenet tabes hvert år i verdens oceaner. Det er godt halvdelen af plastikaffaldet i havet. Fiskenet nedbrydes ikke naturligt, og vil forblive hængende i havet næsten for evigt. Udover at det er meget skadeligt for dyrelivet i havet er det også et kolossalt spild af ressourcer. Water Haul tænker problemet om til en løsning.

Firmaet definerer sig selv so men social virksomhed der samarbejder med fiskerne, og med NGOere der oprenser fiskenet fra strandene og samler dem op fra havet. Denne “råvare” bliver lavet om til briller i en høj kvalitet. Brillerne bliver således et symbol for forandring,  og er lavet af 100% genbrugte fiskenet. Dette giver ikke kun enormt holdbare briller, men også briller der er unikke i overfladen med hver deres eget diskrete mønster og præg.

Da brillerne er lavet af samme materiale som de holdbare fiskenet, giver Water Haul en livstidsgaranti på brillerne: Bliver brillestellen ødelagt elle rbeskadiget, kan de sendes ind, og Water Haul vil reparere eller erstatte dem. Efter endt livscyklus indsamler Water Haul brillerne igen, og recycler dem 100%. Med den cirkulære tankegang håber brilleproducenten at indfange og genbruge alle Water Haul-briller igen. Læs mere om solbriller fra Water Haul.

EOE (SE)

Logo for EoE

EOE kombinerer elegancen og enkeltheden i Skandinavisk design med æstetikken som man finder i det golde landskab i Nordsveriges Lapland. Brilleproducenten EOE var de første til at producere briller bæredygtigt ved at droppe alle de phtalater, som normalt bruges ved konventionel brilleproduktion. Og målet blev nået: I dag er alle EOEs briller helt igennem recyclebare og biologisk nedbrydelige.

Brillerne designes og udtænkes i Sverige, men håndlaves på fabrikker i Norditalien. Vores målsætning er dog, at både design og produktion en dag skal forefindes i Sverige, tæt på hvor brillerne æstetisk stammer fra.

Biologisk nedbrydeligt acetat består af træmasse og bomuld, men i modsætning til konventionel acetat til briller, er der ingen ftalater eller petroleum i. Denne proces gør hærdningen af brillestellene langsommere, men resulterer til gengæld i et stærkere stel.

Der anvendes også genanvendt stål processeret i Sverige. Æsken som brillen kommer i er lavet af genanvendt papirmasse, og er foldet under transport for at spare plads. Al indpakning kommer fra återbära.se, som producerer klimaneutral emballage.

James Ay (DK)

Logo for James Ay

James Ay er opkaldt efter den moderne solbrilles opfinder James Ayschough (1720-1759). Firmaet har som mål at bevare planeten ved at give mere tilbage til menneskeheden og planeten, end der bliver taget. Løsningen på  brilleområdet er dermed briller med lang levetid i tidsløst design. Det er en designfilosofi der er helt i modsætning til “fast fashion”.

Briller af høj kvalitet.

Alle James Ays briller er lavet af 100% biologisk nedbrydeligt acetat fra Mazzucchelli. Mazzucchelli har udviklet materialet M49 som blander fibermaterialer fra bæredygtige kilder som bomuldsfibre og træfibre. Dette giver et materiale der er 100% biologisk nedbrydeligt.

Hver brille skal fortælle en historie. James Ay støtter også projekter, hver gang du køber et par briller fra dem. For hver solgt brille fjernes 1 kg plastikaffald gennem Empower. For hver solgt brille bliver der plantet 1 træ. Gennem One Tree Planted.