Giv mig styrke!

Ja, du kan faktisk godt få dykkermasker og svømmebriller med styrke.
Her kan du læse hvordan du vælger den rigtige brille.

Du er dykker?

Det er vigtigt at du med din dykkermaske kan se både over og under vandet. Får du problemer når er nede, skal du jo kunne komme op over vandoverfladen og se din makker, jeres båd, eller kysten. 

En dykkermaske har et helt plant glas,. Og som udgangspunkt skal du vælge præcis samme styrke som i dine normale briller. Lyset brydes ved overgangen til vand, så det du ser vil være forstørret og dermed virke til at være tættere på dig end det er. Dette kan masken ikke korrigere for, da alle vil opleve denne forstørrelse når de dykker. Uanset om de har briller på eller ej. Men det vænner man sig til.

Dykkermaske med styrke
Enkeltstyrkeglas til dykkermasker fås i spring på 0,5 I styrken. Hvis du ligger lidt imellem springene, er metoden at gå ned i styrken. Hvis du for eksempel har brug for en styrke på –3,75, vælger du bare –3,50. 
Har du en bygningsfejl, skal din optiker fortælle dig om du skal bruge glas som også korrigerer for det.

Du skal evt. også kunne læse dine instrumenter under vandet. Derfor er det måske nødvendigt med et læsefelt på dykkermasken. Du kan få integrerede læsefelter i glasset. Men der er også mulighed for flytbare læsefelter, som hæfter på plane og kurvede flader på dykkermasken. Dette gør det nemt for dig at skifte styrke. Man kan også få læsefelter i glas fastgjort permanent på maskens glas.

Du har brug for svømmebriller?

Det er normalt at føle sig “på dybt vand”, når man hopper i svømmebassinet uden briller. At orientere sig når synet ikke er optimalt, kan være svært i vand. Vi tilbyder svømmebriller i styrkerne -1,0 til -10,0 og +1,0 til +8,0. Der findes også svømmebriller som kan bruges med individuelle glas, hvis de givne standardmuligheder ikke dækker synsbehovet. Den styrke du bruger på dine svømmebriller skal være den samme som styrken i de briller du normalt bruger.

Svømmebriller med styrke fra Friis Optik
Svømmebriller fås fra 365,- inkl. glas med styrke (-10,0 til +8,0)  Svømmebrillerne er udviklet og testet i samarbejde med svømmere og har antidug-behandlede linser, så du slipper for dug i linserne når du svømmer. Dine øjne er optimalt beskyttede med et UV-filter.

Også til børn

Svømmerbriller med styrke er absolut nødvendigt til vandglade børn med briller! Rigtig mange forældre oplever, at børnene får et meget bedre forhold til vand når svømmebriller med styrke pludselig bliver en mulighed. Vi tilbyder svømmebriller med styrke til børn fra 3 til 12 år.

Kom ind til os i en af vores butikker for at få en snak om mulighederne, eller ring evt. til os. Vi står klar til at hjælpe.