Giv mig styrke!

Ja, du kan faktisk godt få dykkermasker og svømmebriller med styrke.
Her kan du læse hvordan du vælger den rigtige brille.

Du kan også købe svømmebriller med styrke online her på vores webshop.

Du er dykker?

Det er vigtigt at du med din dykkermaske kan se både over og under vandet. Får du problemer når er nede, skal du jo kunne komme op over vandoverfladen og se din makker, jeres båd, eller kysten. 

En dykkermaske har et helt plant glas,. Og som udgangspunkt skal du vælge præcis samme styrke som i dine normale briller. Lyset brydes ved overgangen til vand, så det du ser vil være forstørret og dermed virke til at være tættere på dig end det er. Dette kan masken ikke korrigere for, da alle vil opleve denne forstørrelse når de dykker. Uanset om de har briller på eller ej. Men det vænner man sig til.

Dykkermaske med styrke
Enkeltstyrkeglas til dykkermasker fås i spring på 0,5 I styrken. Hvis du ligger lidt imellem springene, er metoden at gå ned i styrken. Hvis du for eksempel har brug for en styrke på –3,75, vælger du bare –3,50. 
Har du en bygningsfejl, skal din optiker fortælle dig om du skal bruge glas som også korrigerer for det.

Du skal evt. også kunne læse dine instrumenter under vandet. Derfor er det måske nødvendigt med et læsefelt på dykkermasken. Du kan få integrerede læsefelter i glasset. Men der er også mulighed for flytbare læsefelter, som hæfter på plane og kurvede flader på dykkermasken. Dette gør det nemt for dig at skifte styrke. Man kan også få læsefelter i glas fastgjort permanent på maskens glas.

Du har brug for svømmebriller?

Hvis du er brillebruger, og gerne vil svømme, kan du få svømmebriller med styrke. Vi har dem både mod langsynet- og nærsynethed i styrkerne -1.0 til -10.0 og +1.0 til 8.0. Se vores udvalg i svømmerbriller med styrke til børn og voksne i vores webshop her. Vi kan også tilbyde dem med individuelle glas, hvis du har lidt mere specielle behov. Som grundregel skal du bruge de samme styrker i glassene, som du ellers bruger. Kontakt os, hvis du vil have mere rådgivning om individuelle styrker i dine svømmebriller.

Svømmebriller med styrke fra Friis Optik
Foto: Primotec

Fås til børn

Svømmebrillerne med styrke fås også til børn fra 3 til 12 år, også i forskellige minus- og plusstyrker.

Se vores udvalg i svømmerbriller med styrke til børn og voksne i vores webshop her. Du kan også komme ind til os i en af vores butikker for at få en snak om mulighederne, eller ringe til os. Vi står klar til at hjælpe.