Banner for nattesynsoptimering og gratis screening af nattesyn


Gør efterårsmørket dig utryg i trafikken?

Synes du at du ser dårligere, når mørket falder på?

Bliver lysene til stjerner i trafikken?

Nu giver vi dig en gratis screening af dit nattesyn med vores avancerede DNEye-scanner. Du kan få en screening i vores butikker på Søndergade og Hospitalsgade i Horsens og i vores butikker i Juelsminde og Hedensted.

Bestil en tid til gratis screening med DNEye hos Friis Optik på Søndergade i Horsens

Bestil en tid til gratis screening med DNEye hos Friis Optik på Hospitalsgade i Horsens

Bestil en tid til gratis screening med DNEye hos Friis Optik Juelsminde

Bestil en tid til gratis screening med DNEye hos Friis Optik Hedensted

Hvad er dårligt nattesyn?

Mange mennesker generes af dårligt nattesyn, ved bilkørsel i mørke og i mørkt efterårs- og vintervejr. Der sker typisk en forringelse af kontrastsynet, så oplever det som svært at se stregerne på vejen og en følelse af, at modkørendes lys flyder sammen eller ligefrem ”stjerner” ud i en stor sky og blænder generende.

Undlade at køre bil om vinteren?

Tilstanden bliver kaldt for natte-myopi eller også nattenærsynethed, og rigtigt mange danskere er ramt. Man siger at alle ligefrem bliver 0,50 D (dioptri) mere nærsynet i mørket, og brancheundersøgelser vurderer at næsten hver fjerde dansker oplever problemer med at se ordentligt og godt i mørket. For nogen er problemerne så store, at de helt undlader bilkørsel om aftenen og natten.

Dårligt nattesyn kan afhjælpesDet er forståeligt, at mange bliver nervøse. Dårligt nattesyn er et udbredt problem. Det er meget ubehageligt ikke at kunne se, og det giver naturligvis en langsommere reaktionstid i trafikken. I yderste konsekvens kan det få fatale følger. Og vi optikere oplever her i Friis Optik også at vi fra vores kunder får rigtig mange spørgsmål om dårligt nattesyn.

Ikke kun personer med synsproblemer lider af en form for natteblindhed. Også de mere ”normaltseende” kan opleve gener. Desværre er kun få opmærksomme på problemet og på de mange løsninger vi kan tilbyde. Som din optiker kan vi gøre mange ting.

Simple redskaber kan afhjælpe problemet

Både mænd og kvinder oplever dårligt nattesyn, og generne bliver oplevet anderledes af yngre og ældre generationer. Ældre oplever dog oftere problemer, da kontrastsynet og pupilrefleksen bliver dårligere jo højere alder. Heldigvis er dårligt nattesyn i langt de fleste tilfælde forholdsvis enkelt at afhjælpe.

Årsagen til dårligt nattesyn kan være flere. For det meste af den simple grund at man ikke har de korrekte briller eller kontaktlinser. Typisk fordi ens syn har ændret sig siden det blev tjekket sidst. Første skridt er derfor altid at se på, om den nuværende styrke er rigtig. Problematisk er det i sig selv at køre bil med forkert styrke, og mørket gør, at det bliver ekstra farligt.

Gult glas gør forskellen

Er synskorrektionen den rigtige, kan en særlig kørebrille til mørke være en løsning.

En kørebriller som har gult glas kan gøre en stor forskel for rigtig mange mennesker. Det farvede glas øger kontrasterne og formindsker den blændende virkning af lyset fra de modkørende biler. Mange har en solbrille i bilen til den lavtliggende skarpe sol, og problemet med det dårlige nattesyn kan for manges vedkommende simpelthen afhjælpes på samme måde, med en forholdsvis billig, gullig kørebrille i handskerummet. Og også her er der mange muligheder, så du kan blive bedre til at se i mørke.

Selvfølgelig kan man få en decideret kørebrille med gult glas, med eller uden synskorrektion. Men det er også muligt at få en såkaldt clip-on, der kan sættes på ens almindelige briller med et klik. Og man kan også få kørebriller, som tages uden på ens almindelige briller.

Bestil en tid hos os og få en snak med din optiker om dit nattesyn og en synstest. Som din optiker har vi også, som en af de få, mulighed for at give dig den mest nøjagtige synstest der findes I dag, en DNEye-test.