Webshop > Øjendråber

Tørre øjne? Vi kan hjælpe!

Øjendråber købes her. Fri fragt ved køb for over 499,-. Ved køb for under 499,- koster fragt 42,-. Vi har mange slags øjendråber til kontaktlinsebrugere f. eks. fra Systane, Thealoz og Blink.

Øjendråber bruges både til at modvirke ubehaget ved tørre øjne, men kan, alt efter type, også bruges sammen med kontaktlinser.

Tørre øjne

Vi kan alle engang imellem opleve at få tørre øjne, men det er tit ret generende. Faktisk så har op til 40% af befolkningen jævnligt tørre øjne. Og nogle bliver meget generet af det. Tørhed i øjnene sker, fordi øjnene ikke danner nok tårevæske, men også fordi tårevæsken i øjet fordamper for hurtigt. Tørre øjne kan opstå på grund af hormonelle forandringer, aldring,  eller bivirkninger ved brug af medicin. Men også langvarig brug af kontaktlinser kan forårsage tørre øjne.

Kvinde med tørre og irriterede øjne

Heldigvis kan problemet tit afhjælpes ret nemt. Hvis du ofte lider af tørre øjne, så få dine øjne tjekket af en af vores optikere. Vi kan ved lette tilfælde anbefale de rigtige øjendråber. (Ved mistanke om alvorligere problemer henviser vi dig naturligvis til en øjenlæge).

Hvordan opleves tørre øjne?

Symptomerne på tørre øjne kan opleves på forskellige måder. Hvis generne er lettere, kan du søger rådgivning hos en af vores optikere. Men ved alvorlige symptomer er det naturligvis vigtigt at du opsøger en læge, som vi også vil henvise dig til, hvis vi mener at der sygdom involveret.

Symptomerne er for det meste disse:

  • Følelse af tørhed og/eller svien/brænden
  • Synet er sløret
  • Øjnene er røde og/eller ømme
  • Det klør i øjnene
  • Sammenklistrede øjenlåg
  • Udpræget træthed i øjnene når du har læst meget, eller siddet ved skærmen.

Alvorlige symptomer kunne være:

  • Stor lysfølsomhed
  • En forværring af dit syn

Øjendråber kan afhjælpe tørre øjne

Ved ikke-alvorlige tilfælde af tørre øjne kan du selv afhjælpe generne. Er problemet medicinsk, skal du naturligvis have hjælp fra lægen.

Du kan forsøge at afhjælpe generne ved at bruge de rigtige øjendråber, der fugter øjet. Det er her ret vigtigt at bruge rigtige øjendråber af godt kvalitet. Øjets tårelag består delsvist af slim og fedt. Hvis bruger et uautoriseret produkt til at skylle øjnene med, kan fedt- og slimlaget beskadiges, og øjnene bliver endnu mere tørre. Hvis øjendråber ikke afhjælper dine tørre øjne, bør du kontakte os eller evt. din læge.

Du kan også komme ind til os i en af vores butikker for at få en snak om andre muligheder for dit syn, eller ringe til os. Vi står klar til at hjælpe.