Blac logo

Original Blac – Den originale carbon-ramme

Blac er et nyt og innovativt brillemærke. Blac er revolutionerende designerbriller lavet af kulfiber forstærket med titanium. Et letvægtsbrillestel der samtidig er meget stærk. Blac er verdens første patenterede justerbare kulfiberbrillestel. Designet og håndlavet af vores eget produktionsteam i Bellingerhuset i Risskov, Danmark.

Blac brillerBlac, den fabelagtige historie..

..begynder med designer Claus Bellinger og hans fascination af McLarens kulfiberkompositbaserede MP4-racer, hvilket rystede Formel 1-verdenen på Silverstone i 1981. MP4-1 var den første fulde kulfiberudformede racerbils-krop, lavet som en støbning, snarere end med traditionelle flade aluminiumspaneler mekanisk fastgjort til hinanden. Belønningen for den udfordrende vanetænkning var et gigantisk forspring i styrke og robusthed, der ville revolutionere designet af racerbiler. Karakteristisk for kulfiber- og glasfiberkomposit er dens unikke vævede overflade som giver en usædvanlig lethed kombineret med stor styrke.

Blac – en udviklingsmarathon

Udviklingen af Blac tog år, og var en rigtig udviklingsmaraton. Aldrig før var kompositmaterialer såsom kulfiber blevet anvendt i brilleproduktioner på et helt stel, hvor kravet var at det skulle kunne justeres. Praktisk erfaring blev opnået via samarbejde med en ekspert i kulfiberknæled og sprintproteser til atletikbrug. Det blev en velfortjent og arbejdskrævende rejse gennem trial-and-error-land, der har resulteret i et banebrydende kulfiberproduktions-knowhow.

Briller fra BlacBlac er håndlavet til dig

Blac er håndlavet i Danmark af vores eget specialiserede produktionsteam placeret i Bellingerhuset i Risskov, Danmark. Med verdens første justerbare kulstofstang, giver den tophemmelige, nye produktionsproces hvert Blac-brillestel mulighed for at få særlig håndværksmæssig opmærksomhed der sikrer en unik forarbejdning af hvert stel. Alle brillestel er håndlavet til hver enkelt kunde med skræddersyede hængsler, skruer og endestykker.

Alle kulfiber- og glasfiberbrillestel er hos Blac fremstillet med råmaterialet direkte i processen. Ingen lakering er brugt, så hver stel kommer med en unik og rå overflade af vævet kulfiber og glasfiber.

Kom ned i en af vores butikker og se vores udvalg, eller bestil tid til en synstest hos Friis Optik.